Hämeenlinnan kirjastojen mobiililaitteet saatiin hallintaan

Hämeenlinnan kirjastotoimi koostuu pääkirjastosta ja seitsemästä lähikirjastosta, jotka tarjoavat moninaisia palveluita seudun asiakkaille. Kirjaston mobiililaitteiden käyttöönotto ja ylläpito helpottuivat huomattavasti KuntaPron toimittaman mobiililaitteiden hallintapalvelun myötä.

 

Kirjasto antaa asiakkaille mahdollisuuden lainata mobiililaitteita moneen eri käyttöön. Asiakkaat voivat käyttää laitteita muun muassa internetselailuun, itseopiskeluun, pelaamiseen tai lukupäätteinä sekä osallistua niiden avulla kirjaston järjestämille kursseille.

Aiemmin uusien laitteiden käyttöönotto oli kirjastolle työlästä ja hankalaa. Nyt KuntaPron palvelun avulla kirjastotoimi voi tilata laitteen suoraan tiettyyn kirjastoon, ja kirjaston henkilökunta voi ottaa sen käyttöön hetkessä.

– Ennen laitteiden käyttöönotto oli erittäin aikaa vievää. Erilaiset asetukset ja ohjelmien asentaminen käsin olivat työläitä. KuntaPron toimittaman palvelun avulla tämä on nyt todella helppoa ja nopeaa, kertoo kirjastotoimen johtaja Jaana Käki.

Mobiililaitteiden hallintapalvelun avulla esimerkiksi iPad-laitteiden käyttöönotto on täysin automaattista. Myös iPadien käyttämät sovellukset jaellaan laitteisiin automaattisesti ennakkoon sovitun kaavan mukaan. Erilaisten muutosten tekeminen hallittuihin laitteisiin onnistuu keskitetysti, ja muutokset saadaan voimaan heti tarvittaessa.

– Keskitetty hallinta helpotti meitä erityisesti erilaisten ohjelmistojen asennusten ja niissä olevien lisenssikäytäntöjen osalta, toteaa kirjastonhoitaja Aleksi Hellsten. Hallittujen laitteiden inventointikin on nyt aina ajan tasalla.

Hämeenlinnan kirjastotoimi kokee tärkeäksi, että KuntaPron keskitetyn, suomenkielisen tukipalvelun (eTiski) kautta palvelupyyntö viedään tarvittaessa eteenpäin vaikka valmistajalle asti.

 

KuntaPron mobiililaitehallintapalvelu lyhyesti

KuntaPro on toteuttanut mobiililaitteiden hallintapalveluja asiakkailleen muun muassa kotihoidon, päivähoidon, opetustoimen, digitaalisen opetusluokan ja kuntahallinnon ympäristöihin.

 

  • Mobiililaitehallinta on palvelu, joka tarjoaa asiakkaalle helpon ja tietoturvallisen tavan käsitellä ja ottaa käyttöön kaikkia markkinoilla olevia mobiililaitteita. KuntaPron palvelun kautta on tarjolla suomenkielinen tuki, joka käsittää eTiskin ja asiantuntijatahot.
  •  Mobiililaitehallinta auttaa organisaatioita ottamaan mobiililaitteet tehokkaaseen työkäyttöön. Se antaa myös tarkan näkyvyyden laitekantaan ja ohjelmistojen lisenssitilanteeseen.
  • Palvelun avulla organisaatio pystyy tarjoamaan tukea ja mahdollista vianselvitystä loppukäyttäjille ilman tarvetta nähdä tai pyytää laitetta paikan päälle tutkittavaksi.
  • Mobiililaitehallinta yksinkertaistaa älypuhelinten, tablettien sekä muiden liikkuvien laitteiden osalta laitteiden käyttöönottamisen, asetusten määrittämisen, tietoturva-asetusten määrittämisen samanlaisiksi kaikkiin laitteisiin, sähköpostin hallinnan sekä ohjelmistojen jakelun.
  • Mobiililaitehallinta mahdollistaa turvallisen pääsyn mobiililaitteilla organisaation sisäisiin resursseihin, kuten verkkolevyt, sähköposti, intrasivut, sharepoint, sekä Per App VPN -yhteydet.
  • KuntaPron mobiililaitehallinta on helppoa ottaa käyttöön. KuntaPro määrittää asiakkaalle uuden ympäristön riippuen asiakkaan toiveista ja palvelumallista. Käyttöönotot eivät vaadi asiakkaalta välttämättä mitään asennuksia tai tietämystä aiheesta. Käyttöönotto tapahtuu asiakkaan toiveiden mukaisesti ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.
  • Tietoturvallinen tapa tehdä työtä Android, iOS ja muilla liikkuvilla laitteilla.
  • Tietoturvallinen tapa sallia mobiililaitteilla pääsy organisaation sisäverkon resursseihin.

 

Mobiililaitehallintapalvelu ratkaisee kaikki seuraavat yleiset kysymykset:

1.       Tiedetäänkö, montako laitetta organisaatiolla on käytössä?

2.       Tiedetäänkö, mitkä kaikki laitteet pääsevät mobiililaitteilla työresursseihin käsiksi?

3.       Pystytäänkö varmistamaan, että kaikki laitteet ovat turvallisia käyttää?

4.       Mitä tehdä, jos loppukäyttäjä ilmoittaa, että puhelin, tabletti tai tietokone katosi työmatkalla ja laitteessa oli arkaluontoista dataa?

 

Lisätiedot: Janne Taajamaa, janne.taajamaa@kuntapro.fi, 03 621 8144