Hyvinkään taloustiimi uuden edessä

KuntaPron uusi toimisto sijaitsee Hyvinkään ytimessä Hämeenkadun varrella. Hyvinkään kaupungin taloushallinto toimii läheisessä kiinteistössä, joten henkilöstöllä ei tullut työmatkoihin muutosta. Takarivissä Tiia Kuutti (vas.), Sakari Salo, Tuula Syrjä, Saila Poutanen, Bettan Rinne ja Pirkko-Liisa Kangas. Edessä istumassa Jesse Raja-aho, Katja Keimmo sekä Hyra Mulaj.

 

Uusilla kuntaprolaisilla on ollut sähäkkä alkuvuosi, joka on tunnetusti taloushallinnon alalla muutenkin vilkasta aikaa. Kun peruskiireisiin lisätään uuden järjestelmän opettelu, uusi toimisto ja tuoreen työnantajan toimintatavat, voisi kuvitella, että soppa on valmis.
– Henkilöstön siirto on mennyt kokonaisuudessaan mielestäni tosi hyvin. On ollut kiva huomata, kuinka tiivis porukka on kyseessä ja henki on hyvä. Perehdytykset toki jatkuvat vielä. Kolme kuukautta on lyhyt aika ja vielä kun kyseessä on ollut erityisen kiireinen aika, niin olemme selvinneet hyvin tavoitteista, tuotantopäällikkö Katja Keimmo sanoo.
Keimmon mukaan myös asiakas eli Hyvinkään kaupunki on ollut tyytyväinen alkustarttiin. Hommat ovat hoituneet ja vanhoja ohjelmistoja on kuljetettu tarpeen mukaan uusien rinnalla.

 

Tukea ja koulutusta

– Ei tämä hirveä katastrofi ole ollut, nauraa reskontranhoitaja Tiia Kuutti, joka on saanut mielestään tarpeeksi tukea isossa muutoksessa. Samaa mieltä on reskontranhoitaja Sakari Salo, jonka työtehtävät muuttuivat KuntaPron myötä ostoreskontrasta myyntireskontraan.
Tukea ongelmatilanteisiin on saanut puhelimella ja Skypessä tai sitten toimistolla on ollut henkilöitä muista toimipisteestä kouluttamassa väkeä.
– Kuntax-järjestelmästä olen jo oppinut ne asiat, joilla pärjää rutiineissa, mutta se on vasta pieni pintaraapaisu, Tiia Kuutti tietää.
Muutostilanteessa on tärkeää tiedottaa asioista oikeaan aikaan ja tarjota työntekijöille tukea niin koulutuksen muodossa kuin muutenkin. Alkuinfojen lisäksi Hyvinkään porukka on kokoontunut työpajoissa, joissa on muun muassa käyty läpi uusiin töihin liittyvät vastuunjaot.
– Tarkoitus on ollut, että joku esimiehistä on aina paikalla täällä toimistolla, myös Tuusulassa KuntaPron toimiston tuotantopäällikkönä toimiva Keimmo lisää.
– Myös Hyvinkään kaupungille töihin jäänyt porukka on huomioitava ja heidän on tiedettävä muuttuneista toimintatavoista, hän muistuttaa.


Jesse Raja-aho ja Sakari Salo pitävät reskontrat järjestyksessä.

 

Uralle uutta suuntaa?

– Vuodenvaihde on ollut todella kiireinen ja olemme samalla opetelleet uusia toimintatapoja, vahvistaa laskentasihteeri Saila Poutanen. Hän on tyytyväinen tilanteeseen ja uskoo, että uuden työnantajan myötä työtehtävien vaihtaminen ja omalla uralla kehittyminen on jossain vaiheessa mahdollista.
– Olemme korostaneet sitä, että työtehtävien vaihtaminen on mahdollista. Ei ehkä heti, mutta tämä mahdollisuus otettiin esiin jo alkukeskusteluissa, Katja Keimmo kertoo.
Hyvinkään ja Tuusulan toimistojen palvelupäällikkö Pirkko-Liisa Kangas on aloittanut KuntaProssa vasta viime vuoden lopulla. Rautaisella kokemuksella varustettu Kangas ei ole muutostilannetta hätkähtänyt.
– Olen tottunut isoihin hässäköihin ja toiminut pitkään esimiehenä. On ilo huomata, kuinka positiivisella mielellä porukka on. Heidän kanssaan on helppo tehdä töitä. Ja yhdessähän me olemme tässä asioita opetelleet, sillä Kuntax-järjestelmä on minullekin uusi juttu, Taitoalta KuntaProlle siirtynyt Kangas sanoo.


Pirkko-Liisa Kangas ja Katja Keimmo työskentelevät sekä Tuusulan että Hyvinkään toimistoilla.

 

Lue myös juttu ”Hyvinkää varautuu tulevaisuuteen KuntaPron avulla”

Sekä juttu Järvenpäästä ”Kaupungin työntekijästä kuntaprolaiseksi”