Istekki ja KuntaPro ovat vahva pari sote-sektorilla

– Liiketoimintastrategiamme ytimenä on asiakashyötyjen lisäksi yhtiön kasvu kansalliseksi toimijaksi, sanoo Istekin toimitusjohtaja Urpo Karjalainen.

KuntaPron yhteistyökumppanina toimiva Istekki Oy tuottaa ICMT (information, communication and medical technology) -ratkaisuja sekä ammattitaitoista asiantuntijapalvelua. Yritykset täydentävät toisiaan kunta- ja sote-sektoreilla ja pystyvät tarjoamaan asiakkaille laajemman palveluvalikoiman yhdessä.

Istekki Oy:stä löytyy kattava julkisen terveydenhuollon ja keskeisten kuntapalvelujen tuntemus, jota myös KuntaPro pääsee tiiviin yhteistyön ansiosta hyödyntämään.
– Istekillä on ainutlaatuista sote- ja ict-puolen asiantuntemusta ja meillä KuntaProssa taas erityisesti kuntapuolen osaamista. Yhteistyössä pystymme saavuttamaan enemmän kuin erikseen. Näin maksimoimme palvelukeskusten jo olemassa olevaa asiantuntemusta, sanoo KuntaPron toimitusjohtaja Mika Kantola.

Istekin osana toimii lääketieteellisen tekniikan palveluyksikkö, ja vastaavaa ei ole missään muualla Suomessa. Yrityksen palveluksessa on vajaa 300 tietotekniikan ja lääketieteellisen tekniikan asiantuntijaa.

 

Paljon yhteistä

Istekin ja KuntaPron yhteistyön juuret löytyvät kehittämistyöstä, jota on tehty jo vuosia yhdessä miettien alan trendejä ja kehityssuuntia. KuntaProta ja Istekkiä yhdistävät samankaltaiset toimintatavat, yrityskulttuuri sekä kasvuhakuisuus.
– Molemmat haemme kasvua, emmekä ole kilpailijoita, vaan nimenomaan kumppaneita keskenämme, Kantola sanoo.
– Haluamme olla mukana luomassa ja toteuttamassa digitaalisia julkisia palveluja. Liiketoimintastrategiamme ytimenä on asiakashyötyjen lisäksi yhtiön kasvu kansalliseksi toimijaksi. Kasvua tavoittelemalla pyrimme koko ajan vahvistamaan kyvykkyyksiämme ja osaamistamme Suomen julkisen sektorin kehityssuuntia ja muutoksia ennakoiden, sanoo Istekin toimitusjohtaja Urpo Karjalainen.

Molemmille yrityksille on tärkeää tuntea asiakasorganisaationsa hyvin, niillä kummallakin on monipuolista teknistä osaamista ja vahva asiakasomistajatausta. Ne ovat myös vahvoja kehittäjiä alallaan.

Tänä päivänä yritykset omistavat toisiaan ristiin, mikä mahdollistaa helpon ja joustavan tavan toimia asiakkaan suuntaan. Kilpailutuksissa yritykset voivat olla mukana yhtenä tarjoajana. Yhteistyötä tehdään myös palveluiden osalta; KuntaPron palvelut kulkevat Istekin ylläpitämässä pilvessä ja Istekki puolestaan käyttää KuntaPron taloushallinnon palveluja.

 

Sote-uudistukseen taipuvat ratkaisut

Istekin erikoisosaaminen sosiaali- ja terveyspuolelta sekä sairaalateknologiasta yhdessä KuntaPron palveluiden kanssa mahdollistavat järjestelmien toteuttamisen sairaanhoitopiireille ja kuntien sote-puolelle. Sote-uudistuksen järjestelyiden myötä tarvitaan lisää ict-tukipalveluita ja myös palveluiden toiminnanohjausta, jossa KuntaPro on julkisen puolen edelläkävijä.

– KuntaPro ja Istekki pystyvät yhdessä tarjoamaan kaupungeille ja sairaanhoitopiireille vahvan paketin sote-puolelle sopivista järjestelmistä ja tukipalveluista. Sote-uudistuksessa integraatio-osaaminen ja alan täsmäpalveluiden painoarvo kasvavat entisestään, Kantola sanoo.

Kuntien, kaupunkien ja sairaanhoitopiirien kannattaa huomioida, että alustan valinta vaikuttaa oleellisesti tietojärjestelmän arkkitehtuuriin ja on järjestelmän jatkokehittämisen kannalta kaikista tärkein asia. Istekin kanssa yhdessä tarjottavat KuntaPron palvelut toimivat pilvessä Microsoft Dynamix AX:n alustalla, johon voidaan joustavasti liittää uusia osioita, kuten taloushallinto, henkilöstöhallinto tai raportointi, ilman erillisiä liittymiä.

 

Katso lisätietoja www.istekki.fi