Kangasala siirtyy KuntaPron talous- ja henkilöstöpalveluihin

14.10.2016 Kangasala. Kangasalatalo. Kangasalan kunta ja julkisten organisaatioiden talous- ja henkilöstöpalveluja tarjoava KuntaPro Oy ovat sopineet yhteistyöstä. KuntaPron uusi palvelukeskus perustetaan Kangasalle, minne kunta ulkoistaa omat talous- ja henkilöstöpalvelut 1.1.2017 alkaen. Sopimuksen allekirjoitustilaisuus. Vasemmalta: talousjohtaja Seppo Saarinen, Kangasalan kunnanjohtaja Oskari Auvinen, KuntaPron toimitusjohtaja Mika Kantola ja takana Kangasalan laskentapäällikkö Mikko Koskela.

 

Kangasalan ja KuntaPro Oy:n yhteistyö tiivistyy ensi vuoden alussa, kun kunnan kirjanpidon ja palkkahallinnon toiminnot siirtyvät KuntaPron hoidettaviksi. Kumppanuussopimus allekirjoitettiin perjantaina 14. lokakuuta Kangasala-talossa.

Kangasalle perustetaan uusi alueellinen KuntaPron palvelupiste.

Kangasala ja KuntaPro Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen kirjanpidon ja palkkahallinnon toimintojen siirtymisestä kunnalta KuntaProlle. Kangasalan kunnanvaltuusto teki päätöksensä asiasta kesäkuussa, jonka jälkeen on käyty sopimusneuvotteluja. Tätä ennen kunta teki laajan selvitystyön, jossa selvitettiin palveluiden tuottamisvaihtoehdot ja potentiaaliset palveluiden tuottajat. Työhön osallistuivat sekä KuntaPro että Taitoa. Selvitystyön aikana kävi selväksi, että KuntaPron tarjoamat palvelut soveltuisivat Kangasalan tarpeisiin parhaiten.

Kangasalan ja KuntaPron yhteistyö alkoi noin kaksi vuotta sitten, kun kunta tilasi järjestelmän
konsernitilinpäätösten tekemiseen. Nyt tehty sopimus on osapuolten mukaan ennen kaikkea satsaus tulevaisuuteen ja hieno mahdollisuus kehittää toimintaa. Uudistus liittyy kiinteästi Kangasalan strategiaan, sillä yhtenä sen tavoitteena on sähköisten palveluiden ja kustannustietoisuuden kehittäminen.

– KuntaPron toimintamalli tarjoaa Kangasalan kunnalle kustannustehokkaasti lisää toimintavarmuutta palkkahallinnon ja kirjanpidon palveluihin. Valitsemalla KuntaPron saimme käyttöömme alan parasta asiantuntemusta, toimivat järjestelmät ja yhteistyökykyisen kumppanin. Lisäksi saamme käyttöömme ajantasaisen johdon seuranta- ja raportointijärjestelmän, jonka avulla kunnan toimintojen johtaminen ja kehittäminen tehostuu entisestään. Tavoitteemme on tukea peruskunnan esimiestyötä KuntaPron kehittyneiden palveluprosessien avulla. Samalla varaudumme ennalta myös maakuntauudistuksen vaikutuksiin, sanoo Kangasalan kunnanjohtaja Oskari Auvinen.

 

Joustava ratkaisu muutostilanteisiin

Muutoksen myötä Kangasala siirtyy nykyaikaiseen Kuntax-järjestelmään, joka toimii pilvessä. Uusi järjestelmä mahdollistaa monipuolisen raportoinnin ja seurannan eli lisää tiedolla johtamisen mahdollisuuksia huomattavasti. KuntaPron Kuntax Talous -taloushallinnon järjestelmällä hoidetaan taloushallinnon rutiinit, kuten osto- ja myyntilaskut ja budjetit.

Jatkossa on mahdollista ottaa käyttöön palveluiden toiminnanohjaus Kuntax ERP, jonka avulla toimintaa ja taloutta voidaan seurata ajantasaisesti. Pilviratkaisun ansiosta uusia investointeja ei tarvita, vaikka järjestelmää laajennettaisiin. Järjestelmä myös taipuu erilaisiin muutostilanteisiin joustavasti ja ratkaisu tukee varautumista sote- ja maakuntauudistukseen.

KuntaPron toimitusjohtaja Mika Kantola iloitsee uudesta yhteistyökumppanuudesta.
– KuntaPron asiakkaana Kangasala pääsee hyödyntämään moderneja sähköisiä ratkaisujamme ja palveluitamme, joiden avulla kunta pystyy kehittämään omaa toimintaansa pitkäjänteisesti. Samalla volyymien kasvu lujittaa yhtiön roolia hallinnon ja toiminnanohjauksen palveluiden tarjoajana, hän sanoo.

Muutos tarkoittaa kunnan talous- ja henkilöstöhallinnon henkilöstön eli 14 henkilön siirtymistä KuntaPron palvelukseen liikkeenluovutuksen periaatteella. Siirtyvälle henkilöstölle muutos on hallittu, sillä toimipiste säilyy Kangasalla. Työntekijät ovat muun muassa käyneet tutustumassa KuntaPron toimintaan Hämeenlinnan toimipisteessä, ja heille on järjestetty useita infotilaisuuksia ja työpajoja.

KuntaPron tarkoituksena on palvelupisteen toiminnan kasvattaminen ja palveluiden tarjoaminen alueen muillekin kunnille.

Lisätiedot:
Oskari Auvinen, puh. 040 133 6311
Mika Kantola, puh. 040 831 6409