Käyttäjäpäivillä otettiin järjestelmistä niskalenkkiä

Hämeenlinnan Verkatehtaalla vietettiin tiedontäyteinen päivä, kun KuntaPron talous- ja henkilöstöpalveluiden asiakkaat kokoontuivat ensimmäiseen Käyttäjäpäivään. Myös Porissa Käyttäjäpäivästä otettiin kaikki hyöty irti.

 

KuntaPron talous- ja henkilöstöhallinnon käyttäjäpäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa sekä Porissa että Hämeenlinnassa. Käyttäjäpäivä on suunnattu kaikille KuntaPron palvelujen käyttäjille. Päivien aikana tarjoiltiin arkea helpottavia vinkkejä ja jaettiin kokemuksia muiden osallistujien ja asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi käytettävissäsi olivat klinikkapisteet, joissa sai vastauksia kysymyksiin suoraan asiantuntijalta.

Taloussuunnittelija Kaija-Leena Tuomisto Mäntsälästä on tiiviisti tekemisissä KuntaPron kanssa, sillä kunnan taloushallinnon palvelut ovat jo KuntaPron järjestelmissä. Hän tuli Hämeenlinnan Verkatehtaalle tapaamaan kollegoja ja tuliaisiksi tarttui myös työtä helpottavia vinkkejä.
– On todella mukava nähdä muita käyttäjiä, kun välillä tuntuu, että näiden asioiden kanssa toimii yksin. Täällä tuntee tietynlaista yhteisöllisyyttä. On myös kiva, että KuntaPron henkilöstö saa täällä kasvot – se helpottaa vuorovaikutusta, hän sanoo.
Tuomistoa kiinnostivat eniten erilaiset taloushallintoon liittyvät esitykset. Mukaan tarttui ainakin Kuntax Talouden myyntilaskutukseen liittyviä käyttövinkkejä, joita ei tule kysyneeksi kiireen keskellä. Tuomisto on myös perehtynyt hyvin tiedolla johtamisen järjestelmä Kuntax Kuntariin ja haluaa oppia siitä lisää.

Järvenpään talouspäällikkö Kirsi Rinne oli tuonut paikalle koko tiiminsä, johon kuuluu 14 henkilöä.
– Tämä on samalla tällainen tiimin oma päivä. Täältä jokainen saa jotain oleellista ja tarpeellista työhönsä. Tiimiläiset ovat myös itse esittäneet kysymyksiä ja saaneet niihin vastauksia, Rinne iloitsee.
– On hyvä saada kokonaiskuva asioista, niin ymmärtää myös muiden työtä paremmin, hän lisää.
Hän toivoi saavansa lisätietoa palveluiden toiminnanohjausjärjestelmä Kuntax ERPistä etenkin teknisen puolen hyötykulmasta.

Henkilöstöasiantuntijat Kirsi Ahonen ja Hanna Rauhavirta Tekme Oy:stä olivat tulleet katsastamaan Käyttäjäpäivän tunnelmia ja tutustumaan KuntaPron uusiin henkilöstöpalveluihin ja tuotteisiin.
– Maailma muuttuu kovaa vauhtia, täytyy yrittää pysyä mukana. Kuntax-maailma on meille täysin uusi juttu ja haluamme tutustua siihen tarkemmin. Aiomme myös ottaa Kuntarista niskalenkkiä, he sanovat.

Tuusulasta Hämeenlinnaan olivat saapuneet kunnan taloussihteeri Mia Koskikallio ja kiinteistötaloussuunnittelija Riikka Halonen.
– Halusimme saada kokonaiskuvan KuntaPron toiminnasta ja tuotteista. Meillä on Kuntari testikäytössä ja haluamme perehtyä siihen paremmin, he kertovat.
Seuraaville Käyttäjäpäiville he toivovat jonkinlaista pienryhmä- tai työpajatoimintaa, jolloin asioista olisi helpompi kysyä ja jakaa käyttäjäkokemuksia.

Porin Pripolissa Käyttäjäpäivään osallistui muiden muassa Porin kaupungin talouspäällikkö Maritta Rosenqvist. Tänä vuonna Porin kaupungin osallistujien määrää karsivat kaupungin säästötoimet, mutta ensi vuonna mukaan tullaan mielellään isommallakin joukolla.
– Nyt myös ymmärrämme paremmin, että Käyttäjäpäivä on todella tarkoitettu ihan peruskäyttäjille. Hyvä, että tällaisia järjestetään, hän sanoo.
– Oli hyvä, että järjestelmien uusia steppejä ja uusia ominaisuuksia sekä helppokäyttöisyyksiä esiteltiin. Oli myös erittäin tärkeää nähdä prosessi KuntaPron näkökulmasta, kuten esimerkiksi se, miksi tiedot pitää toimittaa tietyssä muodossa KuntaProlle, hän sanoo.

 

kuntapro_kayttajapaiva_tuomisto_rinne

Kaija-Leena Tuomisto Mäntsälästä ja Kirsi Rinne Järvenpäästä osallistuivat Käyttäjäpäivään Hämeenlinnassa. Päivän aikana oli mukavaa tavata tuttuja ja mukaan tarttui myös paljon tietoa.

 

kuntapro_kayttajapaiva_tekme_hlokunta

Henkilöstöasiantuntijat Kirsi Ahonen ja Hanna Rauhavirta Tekme Oy:stä haluavat pysyä vauhdilla muuttuvan maailman mukana. Käyttäjäpäivä auttoi siinä osaltaan.