Pälkäneen kirjanpito ja palkat hoidetaan jatkossa KuntaPron palvelukeskuksessa

Pälkäneen kunta ja julkisten organisaatioiden talous- ja henkilöstöpalveluja tarjoava KuntaPro Oy ovat sopineet kumppanuudesta. Sopimus allekirjoitettiin perjantaina Pälkäneellä ja yhteistyö alkaa ensi vuoden alusta alkaen.

Pälkäneen kunnan taloushallinnon kirjanpitopalveluiden siirtyminen Kangasalalle KuntaPron palvelukeskukseen on jatkumoa aiemmalle yhteistyölle kuntien välillä. Pälkäneen palkkahallinnon palvelut on tuotettu Kangasalla vuodesta 2012 ja jatkossa nekin hoidetaan uudessa palvelukeskuksessa. Kangasalan kunta ja KuntaPro Oy sopivat yhteistyöstä ja uuden palvelukeskuksen perustamisesta Kangasalle lokakuussa.

Pälkäneellä valmistautuminen muutokseen on sujunut hyvässä yhteistyössä kaikkien osapuolten kesken. KuntaPron modernin Kuntax Talous -järjestelmän odotetaan tuovan taloushallintoon prosessien sujuvuutta ja talouden seurattavuutta. Uusi järjestelmä lisää myös tehokkuutta, kun turhat manuaaliset työvaiheet jäävät pois.
– Haemme uuden järjestelmän helppokäyttöisyyttä ja parempaa talouden seurattavuutta. Vanhoilla järjestelmillä ei ole ollut aina mahdollista saada tietoa, jota vaikkapa päättäjät tarvitsevat. Jatkossa pystymme seuraamaan tilannetta kokonaisvaltaisesti. Erityisen tärkeää on, että myös eri osastot pystyvät seuraamaan talouttaan itsenäisesti ja ajantasaisesti, sanoo vs. talousjohtaja Mari Tomperi.

KuntaPron kuntien ja kaupunkien käyttöön räätälöidyt järjestelmät toimivat pilvessä. Palveluvalikoimaa voi kasvattaa askel askeleelta ilman isoja investointeja.
– On hienoa, että saimme Pälkäneen heti mukaan Kangasalan palvelukeskukseen. Haluamme kasvattaa keskuksen toimintaa ja tarjoamme palveluita muillekin ympäröiville kunnille, sanoo KuntaPro Oy:n toimitusjohtaja Mika Kantola.

 

Lisätietoja antavat:

Mika Kantola, puh. 040 831 640
Mari Tomperi, puh. 050 469 8477