Pitkän matkan assistentti hoitaa homman

Pirkko Niskanen on se, jolta kysytään, kun kukaan muu ei tiedä. Jos hän ei tiedä vastausta, hän selvittää sen.


Pirkko Niskanen on viihtynyt saman työnantajan palveluksessa jo 13 vuotta. Monipuolinen kokemus erilaisista tehtävistä yhtiön sisällä on tuonut varmuutta ja näkemystä tekemiseen. 

Jokaisessa yrityksessä on henkilö, jolta kysytään, kun kukaan muu ei tiedä. KuntaProssa hän on Pirkko Niskanen, joka toimii hallinnon assistenttina.

Hän hoitaa niin haasteellisempia tehtäviä kuin pieniltä tuntuvia yksityiskohtiakin, jotka kuitenkin muuttuvat ongelmiksi, jos niitä ei ole hoidettu. Hän huolehtii, että Hämeenlinnan toimistoilla on kaikkea tarvittavaa kahvista kopiopaperiin. Myös muiden muassa tilavaraukset, lounassetelit, autopaikat ja uusien toimistojen perustamiseen tai toimipisteiden muuttoihin sekä kiinteistöön liittyvät asiat ovat Pirkon työtonttia. Laskujen käsittely on lähes päivittäinen osa työtä.

— Työni on niin vaihtelevaa, etten ole ehtinyt kyllästymään. Parasta siinä on juuri monipuolisuus ja vaihtelevuus. Minulla on paljon työkavereita, koska olen tekemisissä muidenkin kuin oman toimipisteeni työkavereiden kanssa. On palkitsevaa silloin, kun saa hyvää palautetta ja jonkun ongelman ratkaistua, hän sanoo.

 

eTiskin juuret ovat postilaatikossa

Pirkko tuli töihin KuntaProta edeltäneeseen Seutukeskukseen 13 vuotta sitten. Hän päivitti merkonomin tutkintoaan taloushallinnon ammattitutkinnolla ja päätyi siinä yhteydessä harjoitteluun palkanlaskennan puolelle. Vuonna 2005 hänet palkattiin yhtiöön vakituisiin töihin.

— Toimin kuusi vuotta asiakaspalvelussa, josta on lähtöisin nykyinen eTiskimme. Kaikki alkoi yhdestä postilaatikosta. Välitin sieltä pyynnöt eteenpäin oikeille henkilöille. Vuosien varrella toiminta on laajentunut eTiskin muotoon, hän kertoo.

Asiakaspalveluvuodet olivat hektisiä ja hyvin opettavaisia.
— Jossain vaiheessa kuitenkin alkoi tuntua siltä, että haluaisin tehdä jotain muutakin, ja sitten tuli tilaisuus aloittaa hallinnon assistenttina.

Vastapainoksi työlle miljoonan asian hoitaja rauhoittaa mielensä pyörälenkeillä, laskettelemassa tai kuopsutellen omakotitalon tontilla. Pirkko toimii myös vapaaehtoistyössä saattohoitokodissa yhtenä iltana viikossa.