Public Sector Day kasvoi isoksi

 

Aiemmissa Public Sector Day -tapahtumissa pääosissa ovat olleet yksittäiset ratkaisut ja tuotteet. Jatkossa päivä koostuu kokonaisuudesta, jonka tarkoitus on ruokkia osallistujan mieltä syvemmin.
– Digitaalisuutta ei tarvitse edes sanoa ääneen, sehän on läsnä kaikkialla arjessa. Siksi onkin sivuseikka puhua yksittäisistä tuotteista, kun tärkeämpää on pohtia esimerkiksi siitä, miten kunnat ovat varautuneet tulevaisuuden haasteisiin tai kilpailuun veronmaksajista, sanoo KuntaPron toimitusjohtaja Mika Kantola.

Tämän vuoden pääteemat tulevaisuuden kunta, kehittyvä johtaminen ja kuntien brändäys, tuovat ajankohtaisia ja mielenkiintoisia näkökulmia julkisen sektorin kehittämiseen.
– Eläköityminen tuo väistämättä mukanaan johtamismallin muutoksen. Kunnan ja elinkeinoelämän yhteistyö on korostunut entisestään, kuntien brändäys on tätä päivää, KuntaPron asiakkuusjohtaja Tero Karinti komppaa.

Hän kertoo, että tapahtuman uudistuksella on pyritty vastaamaan asiakkaiden toiveisiin.
– Kuntapuolella on paljon tapahtumia, mutta palautteissa esiin on noussut erityisesti toive siitä, että verkostoitumiselle ja ihmisten tapaamiselle jätetään tarpeeksi aikaa. Se on tapahtumien parasta antia ja tehtävämme on saattaa ihmisiä yhteen. Siksi ohjelmassa on pidempiä taukoja, Karinti kertoo.

Tämän kertaiset puhujat on valittu sen mukaan, minkälaiset aiheet ovat ajankohtaisia kunnissa juuri nyt.
– Kuntasektorin ulkopuolelta tulevat puhujat saattavat tuoda julkiselle sektorille poimimisen arvoisia uusia ideoita, hän sanoo.

Päivän päättää iltatilaisuus, jossa jatketaan verkostoitumista hyvän ruuan ja viihteellisen ohjelman parissa. Täysin uutena ideana iltagaalassa lanseerataan Vuoden kunta 2018 -kilpailu, jossa mitataan mm. kuntien digi- ja talouskuntoa sekä työviihtyisyyttä ja kuntalaisten tyytyväisyyttä.

 

Uusia ajatuksia tuliaisiksi

Uudenlaisen PSD:n sisältö on ainakin Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen mieleen.
– Tapahtuman teemat tuovat tärkeitä otsikoita pohdittavaksi. Kuntakentän kehittymisessä tulevaisuuden kunnaksi on tarpeen verkostoitua sekä yritysmaailman että laajan kuntakentän kanssa. Dynaamiset kohtaamiset ovat tervetullut tapa pohtia yhteisiä haasteitamme ja sitä, miten yritystoiminta ja julkinen toiminta kunnassa voivat tehdä kehittyvää yhteistyötä. Brändäyksestä on puhuttu, mutta kuntakentällä ei vielä riittävästi. Asukkaat ja yritykset tekevät mielikuvien kautta valintoja, ja niiden esiin nostamisessa kunnat ovat matkan verran taaempana kuin yritysmaailma ja siten aihe on hyvinkin tervetullut.

– Jotta kunta menestyy, on pystyttävä kulkemaan hieman enemmän innovatiivisien ja rohkeiden ratkaisujen hakijana kuin menneinä vuosina. Varsinkin nyt, kun Suomessa on lähtenyt mukava nousukausi käyntiin, Luukkonen lisää.

Luukkonen pitää tärkeänä, että kunta-alan tapahtumat ovat kiinni nykyhetkessä ja trendeissä.
– Kaikenlaisia tapahtumia on tarjolla, mutta kiireen keskeltä pyrkii valitsemaan ne tilaisuudet, joista on ammennettavissa ”kotiin viemisenä” myös uusia ajatuksia tai tietoa ajankohtaisista asioista. Ja toki tapahtuman esiintyjillä on keskeinen rooli siinä, että tapahtuma on onnistunut, Luukkonen sanoo ja toivottaa kaikille osallistujille loistavaa Public Sector Dayta.

 

Tule hakemaan ideoita, verkostoitumaan ja saamaan tietoa! Päivään vauhtia moderaattorina antaa journalisti ja uutisankkuri Peter Nyman.

Public Sector Day 22.3.2018 klo 11.30–17.35 Cumulus Resort Airport Congress Center, Vantaa. PSD:n järjestävät yhteistyössä KuntaPro Oy ja Microsoft.

Katso lisätietoja päivän ohjelmasta.

Ilmoittaudu mukaan Public Sector Day -tapahtumaan tästä.