Toimivat ja tehokkaat tukipalvelut maakuntaan – katso webinaarin tallenne!

Webinaarin ensimmäiseen osioon osallistuivat KuntaPron toimitusjohtaja Mika Kantola ja Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Göran Honga. Keskustelua fasilitoi Microsoftin terveydenhuollon liiketoiminnan johtaja Hanna Nikkilä.

 

Mitä kuntapäättäjän tulisi huomioida talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalveluiden järjestämisessä tulevaisuudessa? Miten robotiikkaa voidaan hyödyntää maakunnissa ja miten sitä jo käytetään KuntaProssa? Katso koko webinaari niin tiedät, mikä on kultainen hetki ja mitä tekemistä höyrykoneella ja digitalisaatiolla on samassa lauseessa!

KuntaPron toimitusjohtaja Mika Kantola ja Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Göran Honga antavat kattavan kokonaiskuvan siitä, mitä sote-valmistelu tuo tullessaan tietojärjestelmien osalta, kun koko Suomen julkishallinto uudistetaan. Honga kertoo myös mielipiteensä siitä, voiko päätöksentekoa nyt lykätä, kun lakivalmistelukin siirtyi. Keskustelussa käydään läpi maakuntauudistuksen mahdollisuuksia niin sote-valmistelijan, maakunnan kuin palveluntuottajienkin kannalta.

Microsoftin Hanna Nikkilän moderoiman keskustelun yksi keskeinen viesti on, että muutoksessa auttaa kumppani, jolla on kokemusta. Tärkeimmät kriteerit kumppaninvalinnassa ovat: kokemukset muutosjohtamisesta ja käyttöönotoista sekä se, miten tuotantoa johdetaan ja miten tietojärjestelmät skaalautuvat.
– Kustannusten tulee nousta ja laskea volyyminvaihtelun mukaan, Kantola muistuttaa ja kehottaa miettimään, hypätäänkö suoraan seuraavan sukupolven ratkaisuihin, jotta muutoksia ei tarvitse tehdä moneen kertaan.
– Sellainen harha on jostain noussut, että nykyisillä järjestelmillä voitaisiin jatkaa. Samalla teknologialla kyllä, mutta maakunnalle on rakennettava uusi ratkaisu. Aiemmin ei ole ollut mahdollista lähteä nollasta liikkeelle, mutta nyt on, Honga korostaa.

 

Koneälyn hyödyt maakunnille

KuntaPron kehitysjohtaja Esa Sairanen ja Microsoftin Tia Ainola keskustelevat webinaarissa käsitteistä koneäly, koneoppiminen ja ohjelmistorobotit. Joillain työntekijöillä on tukenaan jo digikaveri, joka hoitaa rutiinityöt, jos työtekijä niin haluaa. Koneoppimisen avulla suuresta datamassasta voidaan seuloa esimerkiksi poikkeamia.

KuntaProssa on lähdetty rohkeasti kokeilemaan robotiikan mahdollisuuksia. Yhtiön omista palvelupyynnöistä 93 % ohjautuu automaattisesti oikealle asiantuntijalle ohjelmistorobotiikan ansiosta. Toiminnan tehostuminen vaikuttaa suoraan KuntaPron hintoihin ja koituu asiakkaiden eduksi.

Toisessa yksittäisessä esimerkissä tietojen syöttäminen robotilla osoittautui neljä kertaa tehokkaammaksi kuin ihmisen tekemänä. Kokeilut voivat olla hyvinkin pieniä ja ne onnistuvat KuntaPron kumppanina ketterästi. Robotiikalla on myös vaikutusta työtyytyväisyyteen, kun rutiinit jäävät vähemmälle.
– 94 % sääntöpohjaisista töistä pystytään rakentamaan automaattiseksi, Sairanen sanoo.

Tunnin kestävä tiivis ja hyödyllinen tietopaketti on katsottavissa tämän linkin kautta.