Uutiskirje 16.4.2014 – Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus

KuntaPro on viimeisen 12 kuukauden aikana läpikäynyt merkittävää muutosprosessia, kun kahdesta seudullisesta yhtiöstä, Taloustuki Kuntapalvelut Oy:stä ja Seutukeskus Oy Hämeestä, on tehty valtakunnallista palvelukeskustoimijan asemaa ja vahvaa kasvua hakeva yhtiö.  Fuusiovuoteen liittyy aina haasteita, mutta kun katsoo 1.3.2013 jälkeisiä aikaansaannoksia, voi sanoa, että KuntaPro on selvinnyt haasteistaan vähintään kohtuullisesti.

Konsernin liikevaihto oli 24 M€ ja tulos lievästi tappiollinen (- 80 000 €). Tulosta rasittivat fuusiosta aiheutuneet kustannukset sekä myynti- ja kehittämistyöhön liittyvät etupainotteiset kustannukset.  Merkittävistä kehittämispanostuksista huolimatta yhtiö on edelleen velaton ja vakavarainen.  Ja mikä tärkeintä, asiakkaiden tyytyväisyys KuntaPron palveluihin on pysynyt edelleen hyvällä tasolla.

KuntaPro on tällä hetkellä vahvassa positiivisessa kierteessä. Keski-Uudenmaan kuntien päätökset ulkoistaa talous- ja henkilöstöpalveluitaan, omistajamäärän tasainen kasvu sekä nykyisten että tulevien asiakkaiden suuri kiinnostus yhtiön kehittämien tiedolla johtamisen, Kuntax-talouden ja toiminnanohjauksen ratkaisuihin antavat kaikki oman lisänsä positiivisiin kehityskierteisiin.
Voimakkaasta kasvusta huolimatta keskiössä on edelleen asiakas ja se, miten KuntaPro pystyy parhaiten tukemaan asiakkaitaan niin arkisessa työssä kuin tulevaisuuden johtamisjärjestelmien kehittämishankkeissa. 1.6.2014 alkaen meitä kuntaprolaisia asiantuntijoita on tukenanne 250!
Aurinkoista kevättä!
Mika Kantola
Toimitusjohtaja