Vuosi 2016: Vahvaa kasvua ja sotesumua

Hyvä asiakkaamme,

KuntaPro on asiakkaidensa yhtiö. Itseisarvoa meillä ei ole, vaan olemassaolomme määräytyy sen mukaan, miten hyvin pystymme lupauksemme lunastamaan eli tuottamaan kustannustehokkaita ja laadukkaita palveluita asiakkaillemme. Vuoden 2016 lukuja katsoessa voidaan todeta, että olemme onnistuneet työssämme vähintään kohtuullisesti. Liikevaihtomme on kasvanut yli 10 %, yhtiö tekee taloudellista tulosta ja olemme samanaikaisesti onnistuneet alentamaan keskeisten palveluidemme yksikköhintoja. Lisäksi asiakastyytyväisyytemme on edelleen nousussa.

Inhouse-yhtiönä emme maksimoi voittoja, mutta positiivinen tulos mahdollistaa riittävät satsaukset kehittämiseen. Kuluneen vuoden merkittävimpiä kehittämishankkeita KuntaProlla on ollut uuden HR-järjestelmän, Kuntax Henkilöstön, rakentaminen kuntien ja tulevien maakuntien käyttöön. Uskomme, että uudella modernilla ratkaisulla tuomme nykyisten ja tulevien asiakkaidemme HR-johtamiseen aivan uudenlaisia ulottuvuuksia.

Kehittäminen on samalla entistä enemmän verkostoissa tapahtuvaa. Yksinään ei millään riitä rahkeita kaikkeen. Suomessa on muutamia KuntaPron kaltaisia palvelukeskuksia, joiden kesken on muotoutunut yhteistyöverkosto.  Esimerkkinä palvelukeskusten yhteistyöstä on  yhteinen kilpailutushanke, jossa etsimme yhdessä robotiikkatoimittajia tuomaan palveluihimme lisää sujuvuutta.

Vuosi 2016 oli siis KuntaPron kannalta monella tapaa kirkas, mutta kyllä myös harmaita pilviä on ollut horisontissa sotesumun muodossa. Näillä näkymin vuonna 2019 käynnistyvä soteuudistus vaatii toimiakseen myös tehokkaat ja toimivat tukipalvelut. Tältä osin vuosi 2016 oli erittäin sotesumea. Toivottavasti tarvittavat päätökset eri maakunnissa saadaan tehtyä hyvissä ajoin tämän vuoden aikana.

Muilta osin vuoden 2017 näkymät näyttävät hyviltä. Vuoden alussa käynnistyi KuntaPron neljäs toimipiste Kangasalla, aloitamme Tuusulan toimipisteessä Järvenpään kaupungin palkanlaskentapalvelut ja järjestelmätoimituksia vuodelle 2017 on jo pitkälle sovittuna.

Kiitos kaikille asiakkaillemme kuluneesta vuodesta! Lähdetään yhdessä luottavaisin mielin kohti vuoden 2017 haasteita.

Mika Kantola
toimitusjohtaja