Vuosikatsaus 2014: KuntaPro valmistautui pilviaikaan

Vuonna 2014 KuntaProssa luotiin puitteet kuntien ja kaupunkien palveluiden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoon.

– Mennyt vuosi oli haasteellinen monin tavoin. Toteutimme monta muutosta yhtä aikaa, sanoo KuntaPron toimitusjohtaja Mika Kantola vuosikatsauksessaan.

KuntaProssa on koko viime vuosi rakennettu infraa, joka mahdollistaa talouden ja toiminnan yhdistävän palveluiden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton ensimmäistä kertaa myös kuntasektorilla. Tietynlainen peruskivi saatiin viime vuoden aikana paikoilleen. Pilviratkaisu kehitettiin täyteen toimintakuntoonsa. Uudistumisen rinnalla KuntaProssa haettiin kasvua ja tavoitteessa myös onnistuttiin. Vuoden aikana uusiksi osakkaiksi yhtiö sai muun muassa Keski-Uudenmaan neljä kuntaa.

Vuosi 2014 oli ensimmäinen ehyt tilikausi 1.3.2013 tapahtuneen fuusion jälkeen. Liikevoittoa kertyi viime tilikaudelta 210 000 euroa, jossa on merkittävää parannusta vuoden 2013 tulokseen (-390 000 euroa)

Viime vuoden tulosta nakertaa satunnaiserissä 275 000 euron pakollinen varaus, joka on seurausta KuntaProssa viime vuonna paljastuneesta kavallusepäilystä. Yhtiön tilikauden tulos on -75 000 euroa.

KuntaPro-konsernin osalta tulos on viime vuodelta vahvasti positiivinen – tilikauden tulos on 600 000 euroa. Hyvän tuloksen taustalla on KuntaPron tytäryhtiön, Seuturekryn, reipas liikevaihdon kasvu; vuoden 2013 liikevaihto, 8,7 miljoonaa euroa, lähes kaksinkertaistui verrattuna vuoden 2014 liikevaihtoon, joka oli 15,6 miljoonaa euroa. KuntaPro-konsernin osalta tulos on viime vuodelta vahvasti positiivinen – tilikauden tulos on 600 000 euroa. Seuturekryn tulos helpottaa merkittävästi vuodelle 2015 ajoittuvan uuden tuotantojärjestelmän hankintaa ja käyttöönottoa.

Vuodesta selvittiin siis varsin hyvin, mistä osoitan suuret kiitokset henkilökunnalle ja asiakkaille. Koko henkilökuntamme on ollut todella lujilla, mutta samalla myös innostunutta ja motivoitunutta uuden edessä. Asiakaskyselyn tulokset puolestaan osoittavat, että vahvan kasvun ja kehitystyön rinnalla olemme pystyneet huolehtimaan nykyisistä asiakkuuksista. Toki asiakkailta saatu rakentava palaute samalla osoittaa, että aina on myös parannettavaa.

Kannattava toiminta mahdollistaa KuntaPron asiakkailleen tarjoamien järjestelmien ja palvelujen kehittämisen jatkossakin. Vuoden 2015 aikana viemme pilviympäristöhankkeen loppuun niin, että saamme tarjottua kaikille nykyisille asiakkaillemme palvelut pilviympäristöstä 1.1.2016 alkaen. Siis kolmen tuotantoympäristön sijaan jatkossa on vain yksi ympäristö ja yhdet kulut.

Samaisesta pilviympäristöstä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme myös palveluiden toiminnanohjausjärjestelmäämme eli Kuntax ERP -ratkaisukokonaisuutta, mikä mahdollistaa asiakkaillemme merkittäviä tuottavuushyppyjä jatkossa.

 

Mika Kantola

toimitusjohtaja

KuntaPro Oy

 

Mika Kantola katsoo mennyttä vuotta tyytyväisin mielin – kasvua saavutettiin ja infra päivitettiin pilvipalveluksi. Palveluiden toiminnanohjausjärjestelmä Kuntax ERP toimii nyt KuntaPron Pilvessä, mikä tehostaa toimintaa entisestään.

 

 

KuntaPron avainluvut vuodelle 2014: