Robotiikka – ei syömässä, vaan luomassa uusia työpaikkoja

 

Pelko. Ihmisen tunnereaktioista kenties alkukantaisin ja silti yhä voimakkain tänäkin päivänä. Pelko ja sen levittäminen ovat hallinneet myös robotiikkaa käsittelevää uutisointia kuluneen parin vuoden aikana. Juuri SINUN työpaikkasi on vaarassa, kun robotit valtaavat uusia toimialoja ja tekevät kaiken ihmisen tekemän rutiininomaisen työn turhaksi. Tai näin ainakin luulisi, jos uskoo kaiken mitä lukee.

Vihreiden entinen kansanedustaja Osmo Soininvaara kirjoitti aiheesta osuvan viestin Twitter-tilillään: ”Montako työpaikkaa olisi Uudenkaupungin autotehtaalla, ellei siellä olisi robotteja korvaamassa ihmistyötä? Ei yhtäkään”, hän tviittasi.

Tämä on mielestäni herättävä viesti ja antaa huomattavasti osuvamman näkökulman aiheeseen kuin pelko. Robotiikka ei ole ihmisen työpanosta vaativien työtehtävien tuho, vaan niiden evoluutio. Samalla tavoin kuin höyrykoneet, sähkö ja liukuhihnateollisuuden keksiminen mullistivat ihmiskunnan tavat tehdä työtä, tuo robotiikka mukanaan kokonaan uudenlaisen aikakauden.

Tässä vaiheessa on vielä hyvä muistuttaa siitä, mistä robotiikassa on kyse. Esimerkiksi taloushallinnossa robotiikka on yhtä kuin kasa koodia eli ohjelmisto, jonka esimerkiksi KuntaPron käyttöön tuottaa –  juurikin niin – ihminen. Koodinpätkä, joka tekee puolestamme toistuvat tarkistukset, täsmäytykset ja muut konemaisesti toistuvat työtehtävät. Samalla tavoin kuin auton keksiminen vapautti meidät liikkumaan vapaammin ja käyttämään säästyneen ajan järkevämmin, robotiikka vapauttaa meidät käyttämään sitä kuuluisaa 90-prosenttisesti hyödyntämätöntä aivokapasiteettiamme kehittävämpään toimintaan.

On ilman muuta selvää, että tietyn tyyppiset työtehtävät poistuvat kokonaan, mutta samaan aikaan syntyy tarvetta uudenlaiselle osaamiselle. Osa uusista työtehtävistä, kuten ohjelmointiosaaminen, on korkeampaa osaamista vaativaa, kun taas osaan voidaan kouluttaa työntekijöitä, joiden työtehtävistä osa on voitu robotisoida. Yksilön vastuulle jää vain olla halukas oppimaan uutta ja kehittämään itseään. Kaukaa viisas työnantaja hyödyntää tulevan työelämän mullistuksen ja sen avulla vapautuvan potentiaalin. Tämä tapahtuu tunnistamalla tulevia palvelutarpeita asiakaskohderyhmissään ja kouluttamalla sen mukaan henkilöstöään vastaamaan näihin tarpeisiin.

Me KuntaProssa olemme valmiina muutokseen, tervetuloa mukaan matkalle kohti tulevaisuutta!

Tero Karinti
Asiakkuusjohtaja
KuntaPro Oy