Tervetuloa meille!

 

Kalenteri ja palanneet joutsenet kertovat, että kevät on täällä. Mustilla sormilla asettelen siemeniä multaan. Kylväminen on yksi hauskimmista vapaa-ajan askareista, erityisesti silloin, kun optimaalisen ravinteiden, valon ja kosteuden lopputuloksena ensimmäiset hennot versot nostavat päätään.

Omassa työssäni positiivisimpia juttuja ovat tilanteet, jolloin yritykseemme saapuu uusi työntekijä. Erityiset huippuhetket liittyvät tilanteisiin ja työtehtäviin, jolloin olemme saamassa kerralla yritykseemme useamman uuden työkaverin. Käytännössä tällöin jokin kunta, kaupunki, kuntayhtymä tai näiden omistama yhtiö on tehnyt päätöksen siitä, että he ovat tulossa omistaja-asiakkaaksemme ja meille on siirtymässä myös uutta henkilöstöä.

Siirtymisen lähtökohdat ja aikataulut vaihtelevat aina tapauskohtaisesti. Päätöstä siirtymisestä on ehkäpä harkittu, valmisteltu ja puuhattu pitkään, tai sitten asiat ovat edenneet vauhdikkaammin. Joka tapauksessa siirtyvä henkilöstö on jo ennen ensimmäistä tapaamistamme pyörittänyt päässään omia mielikuviaan, odotuksiaan, tietojaan, kysymyksiään ja pelkojaankin. Samaan aikaan me vastaanottajina olemme uteliaan innokkaita saamaan lisätietoa siitä, minkälaisia uusia työkavereita olemme saamassa, minkälaista osaamista heillä on, minkälaiset asiat heitä työssä innostavat ja minkälaisia uratavoitteita ja toiveita heillä on.

Ensimmäinen kohtaaminen uusien ihmisten kanssa on aina sekä hieman jännittävä että myös innokkaan odottava. Ilmassa on paljon kysymyksiä ja uteliaisuutta. Ensimmäisissä tapaamisissa esittelemme yritystämme ja kuvaamme yritystämme työnantajana, kerromme myös siitä, mitä meillä tehdään ja minkälaista väkeä meillä on töissä, sekä siitä, minkälaisia henkilöstökäytäntöjä meillä on ja minkälaisia henkilöstöetuja tarjoamme. Ensimmäisessä tapaamisessa on helppoa olla rinta rottingilla, sillä tässä yhteydessä pääsemme myös kertomaan sen, kuinka hienoista ja ammattitaitoisista työkavereista yrityksemme koostuu ja kuinka mukavaa työskentely näiden ihmisten kanssa on. On hienoa, että ensimmäisissä tapaamisissa pääsemme antamaan paljon vastauksia mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Erityisiä hetkiä ovat myös kohtaamiset, jolloin meille siirtyvä uusi työntekijä tulee yhteisten tilaisuuksien jälkeen vielä juttelemaan sellaisista omaan arkeen tai työskentelyyn liittyvistä asioista, jotka ovat häntä askarruttaneet.

Yrityksenä olemme onnistuneet työssämme uusien työntekijöiden vastaanottamisessa mielestäni silloin, kun uusi työntekijä tuntee olevansa tervetullut. Työnantajan vaihtuminen on iso muutos ja muutoksiin liittyy aina jonkin verran myös stressiä.  Tavoitteemme on kuitenkin se, että käytännön arkiset seikat ja muodollisuudet saadaan sujumaan vaivattomasti ja niin, että ne eivät tuottaisi siirtyjille lisää otsaryppyjä.

Miten nämä viherpeukalopuuhat ja ensimmäiset kohtaamiset liittyvät toisiinsa? Eivät ehkä millään tavalla. Vai olisiko sittenkin niin, että näissä ensimmäisissä kutkuttavan jännittävissä hetkissä ja tapaamisissa istutettaisiinkin sellaisia siemeniä, joiden varaan yhteistyö, työtoveruus ja työskentely myöhemmin tulevat rakentumaan?

 

Anniina Laajalehto
Henkilöstöjohtaja
KuntaPro Oy