Hyvin määritelty on enemmän kuin puoliksi tehty

 

Länsirannikon Koulutus Oy WinNovalla oli selkeät tavoitteet sen siirtyessä KuntaPron pilottina Kuntax Henkilöstön käyttäjäksi.

WinNovassa tavoitteena oli sujuva sähköinen prosessi, jossa palkkakirjanpidon toteumat tulisivat kaikki samasta paikasta ja turhista työvaiheista päästäisiin eroon. Lisäksi henkilöstölle ja esimiehille haluttiin laajemmat näkymät tietoihin. WinNova lähti ennakkoluulottomasti mukaan pilotoimaan KuntaPron ja Mepco Oy:n yhdessä toteuttamaa järjestelmää Kuntax Henkilöstöä.

Prosessien läpikäymiseen ja määrittelyihin käytettiin paljon aikaa, jotta lopputuloksesta saatiin paras mahdollinen.
– Ensimmäisellä kerralla tehtiin varmuuden vuoksi kaksi palkka-ajoa eli vanhalla ja uudella järjestelmällä. Se oli hyvä toimintatapa, jos uusi järjestelmä ei olisikaan ollut vielä kunnossa. Pääsimme kuitenkin käyttämään uutta järjestelmää heti, WinNovan henkilöstöpäällikkö Elisa Vahteristo.
– Käyttööntottovaiheessa tarvitaan joustavuutta ja ymmärrystä. Ja sitten vain etsitään ratkaisut mahdollisiin ongelmiin, hän korostaa.

Koulutukset ovat tärkeä osa onnistunutta käyttöönottoa. WinNovassa osa väestä on koulutettu ja lisää koulutuksia on tulossa. Lyhyillä videoilla käydään läpi järjestelmän eri osa-alueita.

Tulevaisuudessa järjestelmästä aiotaan ottaa irti myös henkilöstön kehittämiseen ja osaamiseen liittyviä asioita.