Järvenpään palkanmaksuun haluttiin vahva kumppani

Järvenpäässä ei jääty odottelemaan sote- ja maakuntauudistusta, vaan tehtiin päätöksiä ennakoiden. – Ratkaisuja on vaan tehtävä sillä tiedolla, joka on olemassa, sillä kukaan ei oikeasti tiedä, mitä on tulossa, painottaa henkilöstöjohtaja Päivi Autere.

Taloushallinnon tukipalveluiden lisäksi myös Järvenpään kaupungin palkkahallinto siirtyy KuntaPron hoidettavaksi.

Järvenpää siirtyi taloushallinnon palveluiden osalta KuntaPron asiakkaaksi vuonna 2015 uuden järjestelmän myötä. Nyt Järvenpäässä haluttiin myös palkanlaskennan taustalle vahva ja osaava toimija, jolla on hartioita toimia suurten järjestelmätalojen kumppanina.

Kuten monissa muissakin kunnissa, myös Järvenpäässä koetaan kunnan resurssit liian pieniksi palkanlaskennan ja kirjanpidon kaltaisten tukipalveluiden ylläpitoon ja etenkin niiden kehittämiseen.
Järvenpään palkkahallinnosta siirtyy kahdeksan henkilöä KuntaPron palvelukeskukseen. Henkilökunnalle siirtyminen KuntaProhon on iso asia ja henkilöstölle järjestetään omat koulutuksensa. Jokainen siirtyvä työntekijä käy asian läpi henkilökohtaisessa keskustelussa esimiehensä kanssa.
– Meillä on ammattitaitoinen palkkatiimi, mutta eläköitymistä on edessä, mikä olisi tarkoittanut meille uusia rekrytointeja. Nyt on huoli poissa, kun palvelu jatkuu häiriöttä KuntaProssa. Ajattelen vahvasti myös niin, että henkilöstö on jatkossa paremmassa turvassa kuin kunnan pienenä palkkatiiminä, Järvenpään henkilöstöjohtaja Päivi Autere toteaa.

Monessa kunnassa päätöksenteko saattaa tyssätä tai hidastua sote- ja maakuntauudistusta odotellessa. Järvenpäässä mennään mieluummin etukenossa kuin jäädään odottelemaan.
– Keskustelua tästä aiheesta on käyty paljonkin. Olemme yrittäneet nähdä tulevaisuuteen ja tehdä niin viisas ratkaisu kuin mahdollista sen tiedon mukaan, joka meillä on, Autere pohtii.
– Työtä onnistumisen eteen on tehtävä. Meillä on äärimmäisen hyvä yhteistyökumppanuus KuntaPron kanssa ja siihen molempien osapuolien pitää olla myös jatkossa valmiita panostamaan täysillä, hän korostaa.
Ratkaisu auttaa jatkossa myös HR-palveluiden prosessien kehittämistä ja lisäarvon tuottamista, kun palkkoihin liittyvät työt siirtyvät kokonaisuudessaan KuntaProlle.