Tuusulan kunta ulkoisti talouden ytimen KuntaProhon

Tuusulan talousjohtaja Markku Vehmas arvostaa KuntaPron pilvessä toimivassa toiminnanohjausjärjestelmässä etenkin sitä, että erillisiä järjestelmäliittymiä ei tarvita. – Rahaa ja aikaa säästyy, kun kaikki on samaa kokonaisuutta, hän korostaa.

 

Tuusulan kunta vastasi taloushallinnon ja palkanmaksupalveluiden kehittämistarpeeseen valitsemalla KuntaPron ulkoistuspalvelun. Tulevaisuudessa siintävät jo odotukset toiminnanohjausjärjestelmän laajemmista hyödyistä. Tavoitteena on toiminnan läpinäkyvyys ja johtamisen tehokkuuden parantaminen.

Järvenpään kaupungin sekä Nurmijärven, Mäntsälän ja Tuusulan kuntien taloushallinnot on ulkoistettu KuntaProlle. Tuusulassa käytössä on järjestelmäratkaisukokonaisuus, johon kuuluvat taloushallinnon lisäksi myös palkanmaksupalvelut.– Talous- ja henkilöstöpalvelut ovat kunnan keskeisiä toimintoja ja niiden jouheva toiminta tukee olennaisesti kunnan johtamista sekä toimintojen kehittämistä. Mietimme kehitämmekö järjestelmiä itse, mutta meillä ei ollut siihen riittävästi omia voimavaroja. KuntaPron modernit järjestelmät, kehittämismalli ja toimintatapa ratkaisivat valinnan, sanoo Tuusulan talousjohtaja Markku Vehmas.

Budjetointiin haluttiin saada kunnollista prosessitukea ja selkeä raportointijärjestelmä. KuntaPron järjestelmässä raportointi on helppoa ja monipuolista.

– Otimme käyttöön muun muassa KuntaPron Kuntax-taloushallinto-kirjanpitojärjestelmän ja FPM-raportointityökalun. Vuosi 2015 on ollut tekemisen vuosi, prosesseja on trimmattu kohdilleen. Kunhan saamme kirjanpidon ja talousasioiden perusprosessit kuntoon, voimme panostaa toiminnanohjaukseen, Vehmas sanoo.

Palveluiden toiminnanohjausjärjestelmä Kuntax ERPin toivotaan tuovan mukanaan kustannustehokkuutta ja prosessien virtaviivaisuutta.

– Esimerkiksi mobiili toiminnanohjaus mahdollistaa toimeksiannot suoraan kentälle. Raportointi tapahtuu työn aikana reaaliajassa. Tiedot siirtyvät suoraan palkanmaksujärjestelmään, eikä niitä tarvitse erikseen käsitellä. Kaikki turhat välivaiheet jäävät pois ja työntekijöillä jää enemmän aikaa perustehtävien tekemiseen, Vehmas lisää.